stránka vygenerována 22.10.2024 04:41:30
ROK: 2009    2010    2011    2012    2013    2014    2015   
 
  1.čtvrtletí    2.čtvrtletí    3.čtvrtletí   
 

Evropská kosmická agentura (ESA) oznámila na konci minulého roku finalisty soutěže CanSat Competition 2015. Mezi nimi je také český tým GirlsSAT 2015 ze SPŠE Ječná, který bude soutěžit s 18 dalšími týmy na základně Santa Gruz Air Field v Portugalsku. CanSaty jsou napodobeniny družic navržené tak, aby se jejich veškeré vybavení, vč. napájení, vešlo do nápojové plechovky (350ml). Soutěžící českého týmu využijí ve své družici bezdrátovou technologii IQRF.
zdroj: MICRORISC
rubrika: News
 
ESA Education Office announced finalists for the 2015 European CanSat Competition, which will take place in Portugal from 25 to 28 June 2015. Czech team GirlsSAT 2015 from the Secondary Technical School of Electrotechnical Engineering in Prague will launch their satellite with IQRF wireless technology.
zdroj: MICRORISC
rubrika: News
 
Letošní ocenění Česká hlava získala firma Microrisc z Jičína. V kategorii Industrie pro nejvýznamnější inovační techniku byla oceněna technika IQRF pro bezdrátovou komunikaci, která je ve firmě Microrisc vyvíjena již deset let. Zařízení IQRF využijí výrobci elektroniky, např. svítidel, domácích spotřebičů, čidel či elektronických systémů. Tyto výrobky mohou být použitím IQRF velmi snadno inovovány – připojeny do bezdrátové sítě, prostřednictvím níž mohou snadno komunikovat. „Každý z nás si již nepochybně zvykl na mobilní telefon, který umožňuje dorozumění mezi lidmi. S výrobky je to úplně stejné – pokud komunikujete, můžete reagovat na podněty, povely nebo poskytovat informace. Bezdrátová síť tak umožňuje vzájemnou komunikaci a spolupráci různým zařízením. Ta mohou být snadno ovládána v bezdrátové síti nebo přes internet,“ vysvětlil princip jednatel společnosti Ing. Vladimír Šulc. zobrazit >>
autor: (ev)
zdroj: automa.cz
rubrika: Média o nás
 
Asi nejprestižnější české ocenění za vědu a výzkum Česká hlava za loňský rok míří do Jičína. Za úspěšnou bezdrátovou technologii získala trofej malá společnost Microrisc. zobrazit >>
zdroj: Mladá fronta
rubrika: Média o nás
 
Meet us at SMART ENERGY UK & EUROPE SUMMIT 2015 (January 29th & 30th 2015, ETC Venues, London). Vladimir Sulc will deliver a presentation Wireless mesh networks. Expectations and reality.
zdroj: MICRORISC
rubrika: PR
 
Hledat :
 Nejčtenější
 Kategorie