10 let IQRF jsme oslavili na veletrhu electronica v Mnichově

V listopadu 2014 oslavila česká bezdrátová technologie IQRF významné výročí 10 let své existence, a to především úspěšnou exhibicí na mezinárodním veletrhu electronica v Mnichově. IQRF® je komplexní technologické řešení umožňující výrobcům inovovat jakýkoliv jejich výrobek, poskytnout mu bezdrátovou konektivitu a volitelně i připojení ke zbytku světa přes Internet. Jednoduše. Levně.

Uplynulo deset let od uvedení prvního transceiver modulu IQRF® ve španělském letovisku Malaga a IQRF® dnes už není pouze technickým řešením pro bezdrátové připojení. Je to neustále se rozšiřující ekosystém, který zahrnuje nejenom inovační technologická řešení pro bezdrátovou konektivitu, ale také podporu modulárního vývoje HW, mocné a přesto bezplatné nástroje pro vývoj SW, nově vznikající komunity, inovativní funkcionalitu, serverová řešení pro bezplatné služby i licencovaná serverová řešení, vlastní distribuční síť …

Tentokrát MICRORISC přivezl do Mnichova především bezdrátové transceivery kontrolované daty: Data Controlled Transceivers (DCTR). Ty využívají zcela nový patentovaný koncept, kdy namísto psaní (programování) uživatelské aplikace zákazník řídí moduly odesíláním/čtením zpráv, tedy daty. Tímto se zásadním způsobem ještě více zrychluje vývojový proces přidání bezdrátové konektivity do jakéhokoliv zařízení.

IQRF® se v průběhu deseti let rozvíjela jako komplexní technologická platforma z mnoha dílčích technických řešení. Mezi její hlavní přednosti patří vedle DCTR především:

• způsob kódování dat - podstatným způsobem zvyšuje kvalitu přenosového kanálu a dosah bezdrátového spojení,

• modulární architektura transceiver modulů - umožňuje generické vytváření komunikační platformy,

• způsob směrování v bezdrátových mesh sítích IQMESH® - elegantně řeší složitý algoritmický problém směrování v pomalých bezdrátových mesh sítích,

• koncept rychlého sběru dat FRC® - Fast Response Commands - umožňuje lineární agregaci dat v bezdrátových mesh sítích.

Electronica v Mnichově si stále drží pozici lídra mezi světovými veletrhy. Letos zde vystavovalo 2737 firem z 50 zemí a navštívilo jej přes 73 tisíc návštěvníků z 80 zemí.

Author: Adéla Slezáková in category MICRORISC,

This website uses only technical cookies.